Пластуни доставили до Харкова Вифлеємський вогонь

Фото

Активісти харківського підрозділу Національної скаутської організації України "Пласт" доставили Віфлеємський вогонь до храму Святого Іоанна Богослова (ПЦУ) в Харкові.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Приймаючи Вифлеємський вогонь, настоятель храму отець Віктор (Маринчак) сказав, що Христос своїм приходом приніс мир людям, і паства навіть у годину випробувань, пов'язаних з воєнним станом через агресію РФ проти України, вірить у перемогу, у мир на землі і в душах людей.

Пластуни привезли Вифлеємський вогонь миру до Храму святого Іоанна-Богослова УПЦ у Харкові / Фото: Мадієвський В'ячеслав, Укрінформ

У храмі сьогодні присутні й військовослужбовці Харківського прикордонного загону разом з капеланом отцем Геннадієм (Рохманенко).

Як розповіла кореспонденту Укрінформу керівник підрозділу пластунів "Станиця Харків" Анна Бондаренко, вогонь доставлено до Києва з Вифлеєму за допомогою членів організації скаутів Австрії, а потім передано до Харкова йі інших міст країни.

Читайте також: Пластуни привезли Вифлеємський вогонь до Сєверодонецька

"Наші пластуни сьогодні ж передадуть вогонь до інших храмів Харкова, а також до лікарень, військового госпіталю, дитячих будинків, шкіл-інтернатів, пансіонатів для ветеранів, військових частин, щоб зміцнити віру і подарувати людям різдвяну радість", - зазначила Бондаренко.