У Торецьку відремонтували водогін і заповнюють водою

Водогін, який подає воду в Торецьк на Донеччині і який вже тиждень не діє через великі пошкодження, сьогодні у другій половині дня почали заповнювати водою після ремонту.

Про це повідомляє голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Олександр Куць у Facebook.

"Усі пошкодження ремонтники ліквідували, але завтра, після заповнення водогону водою, водогін знову мають оглянути, щоб пересвідчитися у якості проведених робіт", - написав Куць.

За його словами, заповнення водогону почалося сьогодні з 16:30. Тоді компанія "Вода Донбасу" включила насосні агрегати.

Очільник Донеччини нагадав, що аварія сталася 16 грудня о 22:50 між Горлівкою та Торецьком в районі селища Південне. "Внаслідок пошкодження втрати води сягали до 1500 кубометрів на годину, і робота водогону була призупинена", - розповів Куць.

Він зазначив, що відновлювати водогін почали 19 грудня - щойно отримали підтвердження режиму тиші.

Читайте також: Окупанти визнали проблеми з водою в Криму

За його словами, до роботи залучалися сапери, рятувальники, бригади Часів’ярського РПУ КП "Компанія "Вода Донбасу". Працювали як на контрольованій Україною території, так і в сірій зоні. Сапери виявили пошкодження у трьох місцях: одне - діаметром приблизно 800 мм і два - від мін калібром 120 мм.

Куць подякував "усім, хто долучився до відновлення водогону і підтримував життєдіяльність Торецька за відсутності централізованого водопостачання: працівникам «Води Донбасу», рятувальникам, місцевій владі, нашим міжнародним партнерам - Делегації Міжнародного Комітету Червоного Хреста в Україні, Дитячому Фонду ООН в Україні, Офісу Управління ООН з координації гуманітарних питань (УКГП), Управління Верховного комісара ООН (УВКБ ООН) у справах біженців в Україні, «Людина в біді», представництву Help Age в Україні, організації Proliska".

Як повідомляв Укрінформ, на Донеччині через проблеми на водогоні "Горлівка-Торецьк" 17 грудня було припинено водопостачання двох міст – Торецьк та Залізне, а також двох селищ Північне та Південне, без води залишилося майже 43 тисячі людей.

У Торецьку через припинення водопостачання міста було введено стан надзвичайної ситуації місцевого рівня. Рятувальники та комунальні служби здійснювали підвіз води населенню та до соціальних об'єктів.