Епідпоріг із грипу перевищений у дев’яти регіонах — МОЗ

Епідемічні пороги захворюваності на грип та ГРВІ перевищені в 9 областях України, але епідемії грипу немає.

Про це йдеться у повідомленні Міністерства охорони здоров я України.

"В Україні немає епідемії грипу, але епідемічні пороги перевищені в 9 областях: Хмельницькій, Житомирській, Київській, Чернігівській, Сумській, Харківській, Луганській, Донецькій, Одеській. Показник захворюваності на грип та ГРВІ становить 553,5 на 100 тисяч населення, що на 6,7 % більше епідемічного порогу по Україні", - поінформували у МОЗ.

Зазначається, що за минулий тиждень на грип та ГРВІ захворіли 213 084 людини, із них 66,5% діти віком до 17 років.

Порівняно з минулим тижнем рівень захворюваності серед дорослих та дітей до 17 років збільшився на 7,2 % та 3,6 % відповідно. Досліджено 129 зразків матеріалів від пацієнтів із підозрою на грип, в 22 випадках визначено РНК вірусів грипу типу А.

"В Україні спостерігається середня інтенсивність епідемічної активності грипу”, - зазначили у МОЗ.

Читайте також: В Україні за тиждень від грипу померли двоє людей

Як повідомляв Укрінформ, за минулий - 50-й тиждень цього року - в Україні через ускладнення, зумовлені грипом, померли дві людини.

В епідемічному сезоні 2018-2019 рр. в Україні циркулюватиме агресивний вірус грипу Singapore А, через який у США минулого року померли понад 80 тисяч людей.

Цей вірус призводить до тяжких пневмоній і летальних випадків. Він дуже небезпечний для маленьких дітей і людей з факторами ризику: з ожирінням, з цукровим діабетом, бронхіальною астмою та іншими хронічними патологіями, вагітних. У таких людей може статися дуже стрімкий розвиток захворювання зі значною імовірністю смерті, тому такі люди мають бути вакциновані.