У Фастові - похорон і день жалоби за загиблими від вибуху

У Фастові Київської області 16 грудня оголосили день жалоби за загиблими від вибуху.

Про це повідомляється на сайті фастівської міськради.

“16 грудня у Фастові оголошується День жалоби за загиблими Сніжаною Дем’яненко, 1996 року народження, та Віталієм Бабіченко, 1985 року народження”, - зазначається в повідомленні.

Цього дня будуть приспущені державний прапор та прапор міста на щоглі перед міською радою, державні прапори на будинках державних установ та організацій. На території міста скасовуються всі розважально-концертні заходи та спортивні змагання.

Читайте також: Вибух у Фастові: містян просять прихистити 17 сімей

Церемонія прощання зі Сніжаною Дем’яненко відбудеться о 12:00, поховають її Інтернаціональному кладовищі.

У зв’язку із церемонією поховання засідання міськради перенесли.

Як повідомлялося, вибух стався 14 грудня о 9:20, попередньо, в квартирі на четвертому поверсі п'ятиповерхового житлового будинку. Було зруйновано кутову частину будинку в межах 4 та 5 під’їздів з п’ятого по третій поверхи. Загинуло двоє людей та одна особа постраждала. Тіла загиблих були виявлені пізно ввечері 14 грудня під час розбирання завалів на третьому поверсі. Це мешканці будинку - дівчина 1996 року народження та 33-річний чоловік.

За даними ДСНС, вибухнув, імовірно, побутовий газ.

Проте у Київоблгазі мають сумніви щодо причини вибуху.

Поліція відкрила кримінальне провадження за ч.2 ст.270 (Порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки) Кримінального кодексу України. Призначена низка відповідних експертиз.