Суд відправив під арешт підлітка за вбивство однокласника

Хустський районний суд скасував рішення про можливість внесення застави за школяра із селища Нижня Апша на Закарпатті, якого обвинувачують в умисному вбивстві семикласника.

Про це повідомила у Facebook прес-секретар Закарпатської обласної прокуратури Марина Безега.

"За заявою процесуального прокурора колегією суддів Хустського районного суду щойно виключено із ухвали від 12 грудня 2018 року можливість внесення застави стосовно школяра з с. Нижня Апша, який обвинувачується в умисному вбивстві семикласника", - повідомила вона.

Наразі, відповідно до ст. 379 Кримінального кодексу України, судом прийнято ухвалу про виправлення допущеної описки в ухвалі від 12 грудня, згідно з якою стосовно обвинуваченого застосовується виключно запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Як повідомлялося, 15-річний мешканець Нижньої Апши Тячівського району обвинувачується в тому, що 14 березня 2018 року під час сварки з товаришем завдав останньому множинних колото-різаних ран, від яких той помер на місці.

Читайте також: На Закарпатті селяни третю добу блокують дорогу - вимагають арешту для підлітка-вбивці

Його дії кваліфіковані за ч.1 ст. 115 КК України - умисне вбивство. Санкція статті передбачає покарання від семи до п'ятнадцяти років позбавлення волі.

Селяни у Нижній Апші три дні блокували дорогу - у відповідь на зміну запобіжного заходу підлітку-фігуранту справи про вбивство однокласника Хустським районним судом. Цей суд ухвалив рішення про зміну запобіжного заходу з тримання під вартою на можливість перебування під домашнім арештом із заставою в 140 тис. грн.