Водій рейсового автобуса Київ-Ізмаїл віз посилку з радіокерованим вибуховим пристроєм

Відео

Співробітники Ізмаїльського відділу поліції Одеської області розслідують обставини замаху на злочин, скоєний невідомим зловмисником, що передав водію рейсового автобуса Київ-Ізмаїл пакунок із радіокерованим вибуховим пристроєм. 

     Однак у кінцевому пункті маршруту за багажем ніхто не з'явився, і водій повідомив про посилку поліції, а прибулі вибухотехніки знешкодили привезений у коробці вибуховий пристрій. Про це повідомляє відділ комунікацій Одеського главку Нацполіції

     "Про небезпечну посилку повідомив правохоронцям водій рейсового автобуса. Саморобний радіокерований вибухово-запалювальний пристрій у коробці йому передав на столичному вокзалі невідомий. Багаж мали забрати по прибутті в Ізмаїл. Однак одержувач не з'явився, і перевізник через кілька днів відкрив коробку, в якій виявив підозрілі предмети", зазначили в поліції.

Читайте також: У Києві "замінували" відразу два суди

     Під час огляду вмісту коробки фахівці вибухотехнічного управління ГУ НП в області виявили і розрядили радіокерований саморобний вибухо-запалювальний пристрій.

     За даним фактом розпочато кримінальне провадження за ознаками ч. 1 ст .14 (готування до злочину) та ч. 2 ст. 194 (умисне знищення або пошкодження майна) Кримінального кодексу України. Складові частини вилученого вибухового пристрою передано на експертне дослідження.   

     Слідчі здійснюють заходи щодо встановлення осіб, причетних до події.