Матері полоненого РФ старшого матроса Оприска Львів надаватиме матдопомогу

Львівські депутати ініціювали надання матеріальної допомоги матері моряка із Львівщини Андрія Оприска, якого взяли в полон росіяни.

Про це йшлося на сесії Львівської міської ради, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“В Андрія Оприска мати, яка залишилась без годувальника. Тому є ініціатива щодо надання із бюджету Львова цільової субвенції для підтримки і допомоги матері полоненого моряка”, - зазначив з трибуни сесії депутат Андрій Рікота.

Міський голова Андрій Садовий дав доручення департаменту фінансової політики до 3 грудня визначити, яку суму складе така допомога.

Мати 47-річного Андрія Оприска мешкає у селі Надітичі Миколаївського району на Львівщині. Сам моряк постійно проживає із сім`єю у Києві, у нього є син і донька. Ольга Оприско протягом двох днів не знала, що її сина взяли у полон, аж поки їй не подзвонили за дорученням адвоката Андрія.

Читайте також: Окупанти арештували на два місяці старшого матроса "Нікополя"

Як повідомлялось, 27 листопада «суд» у Сімферополі постановив заарештувати Андрія Оприска на 1 місяць і 29 днів.

25 листопада прикордонні кораблі Російської Федерації вчинили агресивні дії проти трьох українських кораблів, що здійснювали плановий перехід з порту Одеса в порт Маріуполь. Після цього спецназівці РФ захопили раніше обстріляні українські малі броньовані артилерійські катери "Бердянськ" і "Нікополь", рейдовий буксир "Яни Капу". На них перебувало 24 моряки.

Росія оголосила про намір судити затриманих українських моряків за нібито незаконний перетин державного кордону.