На Франківщині СБУ викрила розкрадання зернових посадовцями держпідприємства

Співробітники Служби безпеки України в рамках контррозвідувального захисту об'єктів критичної інфраструктури у сфері продовольчої безпеки викрили розкрадання зернових посадовцями одного із хлібозаготівельних державних підприємств Івано-Франківщини.

Про це повідомляє прес-центр СБУ.

"Правоохоронці встановили, що згідно з документацією на підприємстві мало би зберігатися понад дві тисячі тонн зернових та більше тисячі тонн борошна, що належить ПАТ "Аграрний Фонд". Проте в наявності у сховищах знаходилось лише тридцять п'ять з половиною тонн зерна та п'ятнадцять тонн борошна. Частина продукції входила до держрезерву країни і її нестача могла створити загрозу дефіциту зернових у випадку виникнення надзвичайних ситуацій", - йдеться у повідомленні.

За попередньою інформацією, державні зернові та борошно були протиправно реалізовані керівництвом підприємства приватним структурам. Сума збитків завданих державі через незаконні розтрати становить п'ятнадцять мільйонів гривень.

Читайте також: У Києві поліція зірвала "сходку" кримінальних авторитетів

Під час санкціонованих слідчих дій співробітники СБУ виявили в офісних приміщеннях підприємства фінансово-господарську документацію, зокрема матеріали щодо руху зерна, які підтверджують протиправну діяльність. Також у помешканнях фігурантів справи вилучено реєстраційні документи та печатки держустанови, які нібито вважалися втраченими.

У рамках відкритого кримінального провадження за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України тривають слідчі дії для встановлення всіх обставин оборудки та притягнення до відповідальності інших осіб, що причетні до незаконних дій.