ДТП у Харкові: суд долучив до справи історію хвороби Зайцевої

Київський райсуд Харкова у справі про ДТП на вулиці Сумській, де постраждали 11 осіб, частково задовольнив клопотання захисту фігурантки Олени Зайцевої про долучення до справи низки документів, включаючи історію її хвороби.

Про це кореспондентові Укрінформу розповіли в суді.

"Обидва фігуранти - Олена Зайцева і Геннадій Дронов - є присутніми на суді. Тут же захисники, прокурори, представники сторони потерпілих. Суд частково задовольнив клопотання захисту Зайцевої і залучив до справи низку документів, включаючи виписки з історії її хвороби, медичні довідки, а також документи, які підтверджують, що сім'я Зайцевої перерахувала грошові компенсації сім'ям потерпілих", - зазначили в суді.

В той же час, додали в суді, суд врахував думку прокурора і не став залучати до справи запропоновані захистом скриншоти з інтернету, які нібито свідчать про схильність Дронова до швидкої їзди: "Суд визнав, що вони не відносяться до справи".

"Стосовно деталей, то захисник Дронова Сергій Перепелиця підтримав залучення лише грошових розписок. Представник потерпілої Жанни Власенко - пасажирки Зайцевої - погодився з повним задоволенням клопотання захисту. Представник потерпілих Лариса Матвєєва наполягала на частковому задоволенні клопотання захисту", - пояснили в суді.

Наступне засідання суду, як стало відомо, призначене на завтра, 27 листопада, на 14:00.

Читайте також: Суд відмовився викликати психіатрів, які оглядали Зайцеву

Як повідомляв Укрінформ, 21 листопада Київський райсуд Харкова у справі про ДТП на вулиці Сумській залучив до справи документи про те, що лікаря-нарколога, яка обстежила Зайцеву на предмет наявності опіатів, не знайдено. Офіційного підтвердження про її від'їзд немає.

Суд відмовив у клопотанні захисту Геннадія Дронова про відведення усіх чотирьох автотехнічних експертів, які показали, що автомобіль Дронова заїхав передньою частиною за стоп-лінію.

7 листопада Київський райсуд Харкова продовжив арешт Олени Зайцевої і Геннадія Дронова на два місяці - до 5 січня 2019 року.

26 жовтня медкомісія, створена за заявою захисту Зайцевої про те, що в неї постравматична енцефалопатія головного мозку, визнала, що в неї немає ніяких патологій і вона може перебувати в СІЗО.

31 липня адвокат потерпілих Лариса Матвєєва заявила в суді, що Зайцева на момент аварії перебувала в стані наркотичного сп'яніння: така відповідь із профільного центру МОЗ.

Зайцева і Дронов звинувачуються за ч.3 ст.286 (порушення правил безпеки дорожнього руху, в результаті якого загинули декілька осіб) Кримінального кодексу України з санкцією до 10 років позбавлення волі.