Під генконсульство РФ у Львові на знак протесту принесли паперові кораблики

Відео

Львів'яни провели мирну акцію протесту під генконсульством Росії в обласному центрі.

Про це на своїй сторінці у Facеbook повідомив активіст ІПЦ “Наше право” Юрій Танасійчук.

Учасники акції тримали в руках паперові кораблики, протестуючи проти агресії РФ проти українських катерів у Керченській протоці.

Читайте також: Під посольство Росії у Києві несуть шини

Як повідомляв Укрінформ, 25 листопада прикордонні кораблі Російської Федерації вчинили агресивні дії проти українських кораблів, які здійснювали плановий перехід з порту Одеси до порту Маріуполь Азовського моря.

Зокрема, російський корабель "Дон" здійснив таран українського рейдового буксира "Яни Капу", внаслідок чого було пошкоджено головний двигун корабля, обшивку і леєрну огорожу, втрачено рятувальний плот.

Крім того, російська сторона розташувала танкер перед мостом у Керченській протоці, заблокувавши вхід в Азовське море. В Москві заявили, що танкер "сів на мілину". В МЗС України наголосили, що розцінюють агресивні дії кораблів Російської Федерації як порушення норм Статуту ООН і Конвенції ООН з морського права.

Наразі три українських судна залишаються захопленими російським спецназом. Щонайменше, шестеро українських військовослужбовців зазнали поранення.

У зв'язку з надзвичайними подіями в Азовському морі Президент Петро Порошенко скликав Воєнний кабінет. Під час екстреного засідання РНБО Президент підтримав пропозицію Воєнного кабінету щодо запровадження воєнного стану й звернутися до Верховної Ради.

Під час брифінгу секретар Ради нацбезпеки та оборони України Олександр Турчинов заявив, що 26 листопада о 16.00 парламент ухвалить рішення щодо запровадження військового стану на 60 днів. У разі нормалізації ситуації він може бути скасований будь-якої хвилини.

Українська омбудсмен Людмила Денісова намагалася зв'язатися з російською омбудсменом Тетяною Москальковою для з'ясування стану українських моряків на захоплених Росією суднах. Проте остання на зв'язок не виходить.