На Раді регіонального розвитку у Чернівцях обговорили завдання області

У Чернівецькій ОДА відбулася Рада регіонального розвитку області за участі громадськості, представників ОТГ, районних, міських та обласних чиновників.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Важливо, щоб ми правильно оцінили ті пріоритети, котрі є на часі, та обговорили питання з приводу того, в якому напрямку ми рухаємося та як розвиватиметься Чернівецька область у 2019–2021 роках» – сказав в.о. голови обласної державної адміністрації Михайло Павлюк.

Він повідомив, що у 2015 році за ініціативою Президента України Петра Порошенка було створено Раду регіонального розвитку України. Відтоді відбулося вже 7 таких масштабних засідань у Києві, під час яких було обговорено низку питань щодо взаємодії центральної влади та місцевого самоврядування.

В областях були створені консультативно-дорадчі органи – обласні Ради регіонального розвитку.

Павлюк також нагадав учасникам засідання про необхідність до кінця 2018 року виконати важливі завдання "щодо економічного та соціального розвитку; в повному обсязі забезпечити виконання запланованих надходжень платежів та зборів, які справляються на території області, до бюджетів всіх рівнів, виконати соціальні зобов’язання перед незахищеними верствами населення; використати кошти державного фонду регіонального розвитку, всі субвенції з державного бюджету місцевих бюджетам".

Читайте також: Нафтогаз звинувачує облгази в саботажі

У зв’язку з нинішнім погіршенням погодних умов на території Чернівецької області необхідно забезпечити стабільне проходження опалювального сезону 2018-2019 років, зокрема, в закладах соціальної сфери (лікарнях, дитсадках, школах), з іншого боку – забезпечити повний розрахунок за спожиті енергоносії.

Крім того, учасники наголосили на своєчасному прийнятті усіх бюджетів різних рівнів Чернівецької області, зокрема, обласного бюджету.