Вінницю назвали найкомфортнішим українським містом для бізнесу

Вінницю визнано найкомфортнішим містом для ведення бізнесу в рейтингу Regional Doing Business 2018.

Про це повідомляє Офіс ефективного регулювання (Better Regulation Delivery Office) – незалежний експертно-аналітичний центр, який фінансується Європейським Союзом в рамках проекту FORBIZ та Ініціативи EU4Business. 

«Вінниця показала суттєвий прогрес цьогоріч. Перше місце у порівнянні з дев'ятим минулого року. Ми були приємно здивовані. Основний прогрес був забезпечений коштом критеріїв «створення підприємства» та «оформлення земельної ділянки». Строки проходження даних процедур у Вінниці вдвічі менші за деякі регіони. Але є куди зростати і що вдосконалювати. Віримо, що міська та обласна адміністрації продовжать дослухатись до бізнесу та експертів, і перетворять місто на “рай” для інвесторів», - зазначив операційний директор BRDO Олексій Дорогань.

Він також повідомив, що оцінювання проводилось за адаптованою методологією Світового банку на основі опитування українських підприємців. У фокусі було шість ключових складових: створення підприємства, отримання дозволу на будівництво, сплата місцевих податків, оформлення земельної ділянки, під’єднання до електромереж та електронні сервіси.

«У Вінниці ми готові надати повний супровід кожному реальному інвестору і допомогти відкрити бізнес. Чому? Бо розуміємо, що саме від розвитку економіки залежить, наскільки успішним і комфортним буде наше місто. І результат співпраці є. На нових підприємствах за останні три роки створено 2 тисячі робочих місць. А бюджет міста зріс з майже 3 млрд грн до 5-ти», – прокоментував Вінницький міський голова Сергій Моргунов.

Читайте також: Кубів обговорив у Канаді допомогу українському бізнесу

Regional Doing Business був запроваджений у 2017 році та оцінює легкість ведення бізнесу в усіх обласних центрах України.

Торік за результатами рейтингу найкращий результат серед усіх обласних центрів показали Суми, набравши 107 балів із 171 можливих.