Центром Львова пройшов Марш захисників і колона військової техніки

Фото, відео

Марш захисників України, участь у якому взяли військовослужбовці зі всієї Львівщини, учасники АТО та ООС, ветерани УПА, волонтери, реконструктори в одностроях УПА та козацькі громадські організації, пройшов центральним проспектом Львова.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Марш захисників України у Львові / Фото: Лисейко Маркіян. Укрінформ

"Слова маршу нової української армії - це не просто гімн нового українського війська. Тепер це гімн нової української держави, що твориться болем і кров’ю, потом і сльозами, держави, яка невпинно йде вперед. Наш синьо-жовтий стяг гордо тримають воїни УПА, які першими пройшли маршем. Ми маємо можливість жити в мирі та злагоді і творити нашу державу, бо сьогодні ті, хто пройшли пекло початку війни, репрезентують нову українську армію, є разом з нами. За тисячу кілометрів від Львова стоїть військо, яке боронить нашу землю. Наші солдаті озброєні, вишколені, одягнуті і нагодовані, бо кожен українець віддав за це свою частинку, зробив, що міг", - наголосив голова Львівської ОДА Олег Синютка.

Марш захисників України продовжили волонтерські автомобілі та колони військової техніки – більше 50 сучасних зразків, які зараз представлені на озброєнні Сухопутних військ ЗСУ.

Це, зокрема, повнопривідна бойова бронемашина ДОЗОР-Б, що виготовляється у Львові, високопрохідний та багатоцільовий автомобіль Хаммер із встановленим на ньому 12,7-міліметровим кулеметом, український бронеавтомобіль СПАРТАН, що виготовляється в Кременчуку. Також на марші представили трофейний танк Т-72, що в ході проведення АТО був захоплений українськими військовими у ворога, та бойову машину Т-64БВ – модернізацію українських майстрів танкобудування із Харкова.

Проспектом Свободи рухались повнопривідні восьмиколісні бронетранспортери БТР-4Е «Буцефал», розроблені у Харкові, із встановленими українськими бойовими модулями «ПАРУС». Рух механізованої колони продовжили бронетранспортери БТР-80 та 70, а також БРДМ-2ДІ «Хазар» — українська бойова розвідувально-дозорна машина виготовлена у місті Миколаєві.

Також представили український бронеавтомобіль ShrekШРЕК, класу MRAP, протитанковий ракетний комплекс «Стугна-П» на автомобілях із великою прохідністю Хаммер.

На марші пройшов артилерійський розвідувальний підрозділ, озброєний вітчизняним авіаційним комплексом «ФУРІЯ». У складі протитанкової колони – бойові машини 9П148 «КОНКУРС».

Вулицями Львова пройшов рухомий підрозділ контрбатарейної боротьби AN/TPQ-48. На чолі артилерійського підрозділу – машина зі складу комплексу автоматизованого управління «Оболонь-А», розробником якого є львівське підприємство «ЛОРТА».

Читайте також: У Тягнибока є кандидатура у президенти - замість себе

У Марші захисників взяли участь мінометний взвод, підрозділ вогневого ураження, артилеристи.

На проспекті Свободи представили реактивні системи залпового вогню БМ-21 «ГРАД», самохідну пускову установку тактичного ракетного комплексу «ТОЧКА-У» та бронеавтомобіль МАЗ КАПСУЛА, призначений для перевезення особового складу.

У складі колони були й санітарндень і автомобілі Хаммер та Богдан та реанімобіль РЕНО МАСТЕР, що призначені для евакуації поранених.

Завершила прохід техніки волонтерська мобільна стоматологічна клініка, розроблена та укомплектована всеукраїнським об’єднанням стоматологів.