Одеський Автомайдан відхрестився від пораненого під час стрілянини “активіста”

Одеський осередок всеукраїнського об'єднання "Автомайдан" заявляє, що чоловік, поранений під час нічної стрілянини в місті, не є їхнім членом.

Про це йдеться в заяві осередку у Facebook.

“Людина, на яку вчора ввечері був здійснений напад в Одесі та яку деякі представники ЗМІ називають "активістом одеського автомайдану", не є членом Одеського осередку всеукраїнського об’єднання «Автомайдан». Дана людина є наближеною до особи Євгена Рєзвушкіна, якого було виключено з організації ще в 2016-му році та внесено до опублікованого на офіційному сайті Black List, зокрема, через бажання перетворити громадську організацію фактично на бандитське угрупування”, - заявили в організації.

За словами авторів заяви, вчорашній напад є виключно розбірками місцевих бандитів, які не мають нічого спільного з діяльністю Автомайдану ані в Одесі, ані по всій Україні. “Цей випадок аж ніяк не можна називати "нападом на активістів за їх позицію у боротьбі з беззаконням". За вже оприлюдненою інформацією напад стався через конфлікт, пов'язаний з "кришуванням" роботи ігрових автоматів, підкреслили в осередку Автомайдану.

Читайте також: Поліція затримала двох учасників нічної стрілянини в Одесі

Як повідомлялося, в Одесі пізно увечері 6 жовтня біля автозаправки сталася стрілянина. До одного з автомобілів під’їхала інша автівка, з якої вийшли невідомі, здійснили кілька пострілів у бік транспортного засобу та втекли. Поранень зазнав один чоловік, його госпіталізовано до лікарні.

Деякі ЗМІ повідомили, що стріляли в активіста одеського Автомайдану (під керівництвом Євгена Резвушкіна).

Разом з тим правоохоронці згодом затримали двох підозрюваних у стрілянині і повідомили, що озброєний конфлікт пов'язаний з лотомаркетами на території міста.