Суддя Апеляційного суду Харківської області заявив про напад на його будинок

Учора група осіб напала на приватний будинок судді Апеляційного суду Харківської області Володимира Плетньова.

Про це повідомляє “Судово-юридична газета в Україні”.

“Черговий напад на сім’ю судді стався 4 жовтня. Цього разу група приблизно з двох десятків осіб напала на домоволодіння судді Апеляційного суду Харківської області Володимира Плетньова”, - йдется в повідомленні.

Зазначається, що 4 жовтня вранці, коли сам суддя і його дружина вже були на роботі, невідомі в масках спробували проникнути на територію приватного домоволодіння в районі Мала Данилівка.

У будинку на той час перебували 6-річна молодша дочка судді й матір його дружини. Жінка, побачивши що відбувається, натиснула «тривожну кнопку» і зателефонувала судді.

Через кілька хвилин на місце події прибула поліція зі зброєю і попередила молодиків, що застосують її у разі, якщо зловмисники спробують увірватися в дім. Відтак 6 осіб були затримані, решта - розбіглися.

Затримані не змогли чітко пояснити свої дії, а лише повідомили, що вони спричинені тим, що суддя нібито підтримує стосунки з народним депутатом з Харкова Дмитром Святашем.

Сам Плетньов «Судово-юридичній газеті» сказав, що жодного стосунку до Святаша не має і особисто з ним не знайомий.

Читайте також: У Києві в під'їзді житлового будинку стріляли в чоловіка — поліція

За фактом нападу поліція почала розслідування за ч. 1 ст. 296 (хуліганство) Кримінально кодексу. Сам Плетньов, за інформацію ЗМІ, подав заяву про цей напад до Вищої ради правосуддя і пов’язує його зі своєю професійною діяльністю.