У Маріуполі проходить інклюзивний фестиваль «СВІТ рівних»

У Маріуполі в рамках програми ПРООН по відновленню та розвитку миру, за фінансовою підтримки урядів Швеції та Швейцарії, проходить Перший регіональний інклюзивний фестиваль Донеччини «СВІТ рівних».

Про це кореспонденту Укрінформу повідомили в Маріупольській міській раді.

«28-30 вересня в Маріуполі проходить Перший регіональний інклюзивний фестиваль Донеччини «СВІТ рівних». Цей проект проходить в рамках програми ПРООН по відновленню та розвитку миру, за фінансовою підтримкою урядів Швеції та Швейцарії та реалізується за підтримки Маріупольського торговельного порту та Маріупольської спілки молоді», - йдеться у повідомленні.

Зазначено, що на запрошення організаторів фестиваль відвідує більше 200 гостей з інвалідністю з різних міст та районів області та близько 800 місцевих жителів Маріуполя.

Читайте також: Марина Порошенко обговорила протидію булінгу у Департаменті освіти Нью-Йорка

Відвідувачів фестивалю 29 вересня (з 12.00 до 15.00) в Міському саду чекала насичена інформаційно-розважальна програма. Вона була націлена продемонструвати можливості інклюзивного суспільства, де люди з інвалідністю є повноцінними учасниками навчального, виховного та розважального процесу. Вхід у цей день на фестиваль був вільний.

У міськраді повідомили, що в рамках фестивалю 30 вересня (о 10.30) в приміщені ресторану «Курортний роман» розпочнеться форум під гаслом «Можливості - для кожного, суспільство - для всіх!». У форматі панельних дискусій будуть обговорені теми «Інклюзивна освіта», «Інклюзивний муніципальний простір», «Бізнес «обмежених можливостей». Також будуть представлені майбутні соціальні проекти ГО «ФОНД ДОВІРА». Відвідування форуму пройде за попередньою реєстрацією.