Кількість отруєних водою в окупованій Макіївці зросла до 117

Кількість постраждалих від отруєння питною водою в окупованій Макіївці Донецької області зросла до 117 осіб, з яких 13 - діти. Всі постраждалі госпіталізовані.

Про це повідомив у Facebook представник Уповноваженого з прав людини в Луганській і Донецькій областях Павло Лисянський.

«З нагоди отруєння місцевих жителів водою в Макіївці. Сьогодні мені повідомили дані, 117 осіб госпіталізовано. Їхній стан середньої тяжкості», - написав Лисянський.

За його словами, в період з 24.09 по 27.09 до місцевих лікарень звернулося 13 дітей зі схожими симптомами, за попередньою інформацією у них діагностували кишкову інфекцію.

Читайте також: Причиною отруєння людей в окупованій Макіївці стала відсутність хлору

Як повідомлялося раніше, до міської лікарні Макіївки почали надходити скарги місцевих на погане самопочуття. Постраждалі скаржилися на біль у животі, блювоту, озноб, підвищення температури. Деяких відправили до Донецька. Причиною отруєння назвали поломку або збій системи дезінфекції води в Макіївці.

Раніше Лисянський повідомляв про 87 постраждалих від отруєння питною водою, з яких четверо - діти. За його словами, причиною того, що сталося стало те, що воду частково дезінфікували марганцем, тому що закінчився хлор.