Полтавського мера в міськраді назвали “сепаратистом №1”

Олександр Шамота, призначений 14 вересня секретарем Полтавської міськради, звинувачує мера міста Олександра Мамая, якому на тому ж засіданні депутати висловили недовіру, у сепаратизмі і державній зраді.

Про це Шамота написав на своїй сторінці у Facebook.

"Я... маю чіткі факти, що частина серверів, де зберігається інформація про діяльність Полтавської міськради, знаходяться в Росії. Це вже не просто "вата", це державна зрада. Сьогодні з відповідним зверненням я звернуся до СБУ", - написав Шамота.

Він також назвав Мамая "сепаратистом №1 у Полтаві" і на підтвердження такої думки навів відмову мера голосувати на сесії за питання про визнання Росії агресором та пропаганду цієї країни під час 9 травня.

Читайте також: Мер Полтави назвав сесію міськради "вакханалією" і відмовився йти у відставку

На прес-конференції, яку Шамота провів сьогодні, він підтвердив, що подав заяву в СБУ, але більше повідомити відмовився.

"Але можу вас запевнити, що це стосується національної безпеки напряму", - сказав він у відповідь на запитання журналістів.

Як повідомляв Укрінформ, у п'ятницю, 14 вересня, на позачерговій сесії Полтавської міськради депутати висловили недовіру меру Олександру Мамаю і достроково припинили його повноваження. Секретарем міськради Полтави, який виконуватиме обов’язки мера замість позбавленого повноважень Мамая, обрали Олександра Шамоту.