Херсонці до Дня міста відкриють меморіальну дошку своєму землякові прем'єр-міністру Ізраїлю

У Херсоні до Дня міста відкриють меморіальну дошку ізраїльському державному діячеві, першому в історії Держави Ізраїль міністру закордонних справ та другому прем'єр-міністру цієї країни Моше Шарету, який народився і навчався в Херсоні.

Про це поінформував у понеділок на прес-конференції в Херсонській мерії з нагоди святкування 240-річчя заснування міста Херсона перший заступник Херсонського міського голови Ігор Козаков, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Офіційний план культурно-масових, мистецьких та спортивних заходів з нагоди 240-річчя вже опублікований... Там дуже багато є святкових заходів, є урочисті церемонії... Ще - церемонія відкриття меморіальної дошки ізраїльському державному діячеві Моше Шарету", - розповів Козаков.

Як він зазначив, дана церемонія включена до основних заходів цьогорічного святкування у Херсоні Дня міста.

Меморіальну дошку ізраїльському державному діячеві Моше Шарету буде встановлено на будівлі Херсонської багатопрофільної гімназії №20 імені Бориса Лавреньова. Церемонія її відкриття відбудеться 13 вересня о 10.00.

Читайте також: У Херсоні на День міста відбудеться шоу механічних та живих скульптур

Більшість святкових заходів до 240-ї річниці заснування міста Херсона пройдуть 15 вересня.

Як повідомляв Укрінформ, у Херсоні 21 серпня виконавчий комітет міської ради на своєму засіданні прийняв рішення встановити на будівлі Херсонської багатопрофільної гімназії №20 імені Бориса Лавреньова меморіальну дошку з метою увічнення пам'яті ізраїльського державного діяча, першого в історії Держави Ізраїль міністра закордонних справ та другого пем'єр-міністра цієї країни Моше Шарета, який народився в Херсоні в 1894 році та до еміграції навчався у Першій херсонській чоловічій гімназії (нині – Херсонська багатопрофільна гімназія № 20 імені Бориса Лавреньова).

Як зазначається у прийнятому виконкомом міськради рішенні, з проханням про таке увічнення в Херсоні пам'яті Моше Шарета до влади міста надійшло звернення першого секретаря Посольства Держави Ізраїль в Україні, глави представництва Посольства Держави Ізраїль в Одесі, директора Ізраїльського культурного центру в м. Одеса при Посольстві Держави Ізраїль в Україні Ілони Хільковської.

Меморіальна дошка на честь Моше Шарета виготовлена та буде встановлена коштом міського бюджету Херсона.