Харківська прокуратура розслідує аварію гелікоптера ДСНС

Прокуратура Харківської області внесла до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості щодо інциденту з гелікоптером ДСНС МІ-8 за ч. 1 ст. 276 КК України (порушення правил безпеки руху або експлуатації повітряного транспорту).

Про це кореспонденту Укрінформу розповіли у прес-службі прокуратури Харківської області.

"Учора, 6 вересня, під час гасіння лісової пожежі на території Наталинського лісництва ДП «Красноградський лісгосп» стався інцидент з пожежним гелікоптером МІ-8. На борту транспортного засобу знаходилося 5 співробітників ДСНС, ніхто з них не постраждав", - зазначили в прес-службі.

Наразі, додали в прес-службі, вирішується питання про призначення необхідних експертиз. Виконуються першочергові слідчі дії. Встановлюються усі обставини події.

Читайте також: Стало відомо, чий гелікоптер впав на Трухановому острові

Окрім того, Красноградський відділ Первомайської місцевої прокуратури процесуально керує у кримінальному провадженні за фактом пожежі у лісництві, розпочатому за ч.2 ст. 194 КК України (умисне знищення або пошкодження майна).

За словами начальника прес-служби ГУ ГСЧС в Харківській області полковника Ігоря Лупандіна,  встановлюються причини аварійної посадки пожежного гелікоптера ДСНС: його було використано при гасінні пожежі. Гелікоптер з 5-ма членами екіпажу аварійно сів на болоті. Постраждалих немає.

Як повідомляв Укрінформ, удень 6 вересня сталося загоряння на території Красноградського лісгоспу. Пожежа, за уточненими даними, охопила близько 5 гектарів лісу, вогнем пошкоджено приватний житловий будинок. Загиблих і постраждалих немає. Станом на 18:30 пожежу локалізовано.

Станом на ранок 7 вересня триває гасіння поодиноких дрібних загорянь. У гасінні пожежі взяли участь 45 людей та 12 одиниць техніки, у тому числі, пожежний літак АН-32, який здійснив 2 скиди води (16 т).