У Кременці поляки та українці вшановують поета Юліуша Словацького

У місті Кременець на Тернопільщині розпочався українсько-польський міжнародний літературно-мистецький форум «Діалог двох культур», приурочений до річниці з дня народження польського поета і драматурга Юліуша Словацького.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Такий форум проводимо уже 14-й рік поспіль у місті, де 4 вересня 1809 року народився великий польський поет і драматург Юліуш Словацький. Упродовж кількох днів проводитимемо літературні читання, мистецькі зустрічі, наукові конференції, презентації книг та нових імен в культурах українського та польського народів», - розповіла кореспонденту агентства директор музею Юліуша Словацького у Кременці Тамара Сеніна.

Зранку члени польської делегації та представники громади Кременця й Тернопільщини поклали квіти до пам’ятника Тарасу Шевченку та на могилі матері Юліуша Словацького – Саломеї.

Читайте також: У Варшаві відбудеться тиждень української кухні

В Кременці відкрили виставку творів мистецтва із польських музеїв Любліна та Ставіска, проходить також презентація польських і українських літературних збірок, наукових досліджень, відбувається свято вулиці Юліуша Словацького.

Окрім цього, у програмі форуму - наукова конференції «Література Волині, Поділля та Київщини», «Музейна справа та культурна спадщина», «Польські та українські дороги до незалежності».