На Рівненщині табір «Повстанські ночі» пройде бойовими дорогами вояків УПА

Понад півсотні молодих людей із більшості регіонів України прибули на Рівненщину, де у середу розпочинається молодіжний історично-пошуковий табір «Повстанські ночі».

Про це кореспондентові Укрінформу повідомив голова громадської організації «Фонд молодіжних ініціатив «Крила» Юрій Ткачук.

«Головна мета такого проекту - популяризація історично-пошукової роботи серед молоді та вшанування борців за волю України, зокрема, вояків Української повстанської армії. Плануємо пройти до 35 км місцями, де воїни УПА вели бої з окупантами, впорядковуватимемо та наноситимемо на карту розташування могил полеглих героїв, встановлюватимемо інформаційні стенди на місці колишніх боїв українських патріотів», - розповів Ткачук.

Читайте також: На Львівщині освятили військовий меморіал воякам УПА

За його словами, учасники табору, а це і підлітки від 14 років і молоді люди до 35-років, упродовж п’яти днів не тільки пройдуть пішим маршрутом місцями боротьби українських патріотів «Поліська Січ», але й стануть учасниками краєзнавчо-туристичного сплаву річкою Случ, пішої та автомобільної мандрівок.

Щовечора пошуківці збиратимуться біля повстанської ватри, де вестимуть інтелектуальні бесіди, проводитимуть комунікативні тренінги, ділитимуться побаченим під час проходження маршруту.