Жителі села на Чернігівщині перекривали дорогу - вимагали ремонту

Жителі села Велика Доч Борзнянського району Чернігівщини у вівторок вранці перекривали дорогу обласного значення Шаповалівка-Сосниця з вимогою її відремонтувати.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомила старший інспектор управління превентивної діяльності в Чернігівській області Наталія Павлова.

"Близько 30 жителів села Велика Доч Борзнянського району сьогодні вранці, з 8.30 до 11 години перекривали дорогу територіального значення Т-2521. Легковий транспорт вони пропускали, а великоваговий - ні. Затору великого не було, тому що на місце відразу був відправлений наряд поліції", - розповіла речниця.

За її словами, акцію з перекриттям дороги люди провели на знак протесту проти її жахливого стану і з вимогою відремонтувати шлях.

В анонсі акції, який можна знайти в Інтернеті, активісти з Великої Дочі запрошували приєднатися до них жителів сусідніх сіл Високе і Галайбине. Також писали, що аварійний стан дороги несе загрозу руйнування навіть житлових будинків.

Читайте також: Мінгареллі сподівається, що вибори в ОТГ пройдуть до кінця року

Дорога Шаповалівка-Сосниця з’єднує так звану московську трасу - дорогу Е-101 (Київ-Глухів-Бачівськ) - із районним центром Сосниця. Її протяжність - близько 35 км. За інформацією Служби автомобільних доріг у Чернігівській області, навесні поточного року, в районі автомобільного мосту через Десну, дорогу залило паводковими водами Десни так, що проїзд нею тимчасово було обмежено.