Проти учасника "російської весни" відкрили ще одну справу

Київський райсуд Харкова обрав запобіжний захід у новій справі активному учаснику "русской весны" Спартаку Головачову.

Про це кореспондентові Укрінформу розповіли в прес-службі прокуратури Харківської області.

"Напередодні ввечері суд обрав запобіжний захід у вигляді домашнього арешту з 18:30 до 08:30 для акивного учасника захоплення Харківської ОДА у квітні 2014 року Спартака Головачова", - відзначили в прес-службі.

Прокуратура, додали в прес-службі, просила для Головачова цілодобовий домашній арешт: "Рішення про апеляцію поки не прийнято".

Читайте також: Апеляційний суд залишив "Топазу" вісім років

Як повідомляв раніше Укрінформ, 18 червня Київський райсуд Харкова визнав Спартака Головачова винним в організації та активній участі у масових заворушеннях, що супроводжувалися захопленням будівлі Харківської ОДА і опором представникам влади із застосуванням зброї у квітні 2014 року і засудила його до 5 років позбавлення волі з випробувальним терміном у 3 роки.

Ще двоє підсудних обвинувачуються у тому, що 7 квітня 2014 року брали участь у захопленні адміністративної будівлі і побитті правоохоронців.

Усі троє провину не визнали. Однак суд, вивчивши докази і свідчення всіх учасників процесу, визнав усіх трьох винними у вчиненні злочинів за ч. 1 ст. 294 КК України, і кожному призначив покарання у вигляді п'яти років позбавлення волі з випробувальним терміном у три роки.

2 серпня в прокуратурі Харківської області повідомили, що на вирок подано апеляцію.

12 квітня Головачову оголошено про нову підозру за ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю та боєприпасами) КК України.

8 квітня 2014 спецпідрозділи міліції, включаючи вінницький "Ягуар", звільнили будівлю Харківської ОДА, захоплену 6 квітня сепаратистами. На місці затримали понад 60 людей, включаючи лідерів захоплення, у тому числі, Спартака Головачова.

13 жовтня 2016 року Київський райсуд Харкова змінив Спартаку Головачову запобіжний захід з утримання під вартою на заставу в сумі 206 700 грн, після чого той вийшов на свободу і, за його словами, має намір відправитися в монастир.

12 липня 2018 року Апеляційний суд Харківської області залишив у силі вирок суду першої інстанції - 8 років позбавлення волі з конфіскацією майна - антимайданівцю Гнатові Кромському, більш відомому за позивним "Топаз", хоча прокуратура області просила для нього 15 років ізоляції.