Луценко назвав причини неявки прокурорів на суд у справі Кернеса

Генеральний прокурор України Юрій Луценко стверджує, що прокурори не прийшли на засідання у справі харківського міського голови Геннадія Кернеса через хворобу.

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook, у коментарі до власного допису щодо неправомірності рішення судді про закриття справи Кернеса.

“Прокурори були хворі. А суддя не мав права йти в дорадчу кімнату без їх присутності”, - написав Луценко.

Дописувачі нижче скептично висловлюються стосовно названої причини, зазначаючи, що справу Кернеса веде група із 19 прокурорів і жоден з них не з’явився на останні 7 засідань.

Як повідомляв Укрінформ, 10 серпня суддя Київського райсуду Полтави Андрій Антонов після місячного вивчення справи у нарадчій кімнаті оголосив про закриття кримінального провадження щодо Кернеса і двох його охоронців у зв'язку з неявкою прокурорів, постраждалих та їх представників на сім останніх засідань суду поспіль без обгрунтованих причин. В рамках юридичного положення про верховенство права факт систематичної неявки сторони обвинувачення свідчить про відмову від обвинувачень: у суду бракувало доказів вини підсудних.

Заступник генпрокурора Анжела Стрижевська заявила, що прокуратура оскаржить рішення полтавського суду про закриття кримінальної справи відносно міського голови Харкова Геннадія Кернеса.

Читайте також: Суддя у справі Кернеса відповідатиме за неправосудне рішення - Луценко

Генеральний прокурор України Юрій Луценко також заявив, що суддя порушив законодавчі норми і “справа Кернеса, без сумніву, має бути повернута на розгляд для ухвалення об'єктивного вироку".

Кримінальне провадження проти Кернеса та його охоронців надійшло до суду в квітні 2015 року. З того часу проведено 75 судових засідань, однак на останніх засіданнях прокурори не з'являлися, змусивши суд самостійно шукати докази вини.