На кордоні з Росією правоохоронці ліквідували канал переміщення товарів

Правоохоронці в межах антикорупційних заходів на кордоні з Росією ліквідували канал незаконного переміщення товарів.

Про це повідомляє Держприкордонслужба.

"Зважаючи на загрози, які мають місце на державному кордоні, управлінням внутрішньої та власної безпеки Адміністрації Держприкордонслужби України спільно з ГУ БКОЗ СБ України було сплановано та проведено спеціальну операцію з викриття та локалізації злочинного угруповання, яке займалося переміщенням товарів через українсько-російську ділянку кордону. Протиправна діяльність здійснювалася організаторами, у тому числі за попередньою змовою з діючими військовослужбовцями прикордонного підрозділу Сумського загону, та полягала у наданні неправомірної вигоди посадовій особі Держприкордонслужби за забезпечення безперешкодного функціонування каналу незаконного переміщення товарів поза пунктами пропуску", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: На молдавсько-румунській митниці виявили 750 набоїв

Отримані матеріали були направлені в Генеральну прокуратуру для прийняття правового рішення. Подальші спільні заходи проводилися вже під її процесуальним керівництвом.

Встановлено участь у протиправній діяльності кількох нинішніх прикордонників, які сприяли місцевим жителям прикордоння, будинки яких розташовані безпосередньо біля лінії кордону, здійснювати незаконне переміщення товарів народного споживання в обох напрямках.

Читайте також: Рекомендації CША щодо реформування митних органів виконані на 80% - Продан

Спільними заходами задокументовано факти систематичної передачі неправомірної вигоди одним із організаторів протиправного угруповання та інспектором прикордонної служби посадовій особі Державної прикордонної служби України за неперешкоджання в організації функціонування каналу переміщення товарів.

За результатами проведення активних заходів із залученням військовослужбовців окремого загону оперативного реагування "ДОЗОР" Держприкордонслужби затримано одного військовослужбовця. Йому та ще одному зловмиснику повідомлено про підозру у вчиненні злочину, за який передбачено відповідальність за ч.3 ст.369 ККУ. Наразі вирішується питання про обрання запобіжного заходу.