На Сумщині майже половина дітей залучена до відпочинку та оздоровлення

На Сумщині усіма формами відпочинку та оздоровлення охоплена майже половина дітей віком від 7 до 17 років.

Про це у понеділок, 30 липня, на апаратній нараді в Сумській облдержадміністрації повідомив заступник начальника обласного управління молоді та спорту ОДА Олександр Кравченко.

"Станом на 25 липня усіма формами оздоровлення та відпочинку на Сумщині охоплено 46,1% дітей (47476) від загальної кількості дітей віком від 7 до 17 років включно, із них майже 30% дітей пільгових категорій”, - зазначив посадовець.

За його інформацією, під час оздоровчо-відпочинкової кампанії першочергова увага приділяється оздоровленню дітей, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки.

Пріоритетним залишається оздоровлення та відпочинок дітей, батьки яких загинули або є учасниками бойових дій у зоні проведення антитерористичної операції, запевнив посадовець.

"50 дітей, батьки яких загинули або є учасниками бойових дій в зоні проведення АТО, незабаром відпочиватимуть протягом 14 днів в дитячому закладі санаторного типу "Таврія” у Скадовську на узбережжі Чорного моря. Із загальної кількості дітей буде охоплено послугами відпочинку 8 дітей, батьки яких загинули в АТО, віком до 7 років разом з мамами. Кошти для мам передбачені у місцевих бюджетах, на території яких проживають зазначені родини”, - повідомив Кравченко.

Читайте також: На Сумщині за новими стандартами навчатимуть 11 тисяч першачків

Крім того, 60 дітей пільгових категорій віком від 12 років будуть відпочивати у Сумському обласному позаміському закладі оздоровлення та відпочинку – таборі "Сузір’я” (Лебединський район), який працює у форматі наметового містечка.

З 17 по 30 липня там відпочивали 10 дітей, ще 50 дітей будуть перебувати в таборі з 2 до 15 серпня.

Ще 100 дітей, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки, будуть оздоровлені в осінньо-зимовий період у державному позашкільному оздоровчому закладі санаторного типу "Ровесник”.