Розслідування смертельної ДТП на Житомирщині контролює прокуратура

У Житомирській області розпочато розслідування ДТП, внаслідок якої загинуло десятеро людей та стільки ж отримали травми й госпіталізовані до лікарень.

Про це інформує прес-служба прокуратури Житомирської області.

«Під процесуальним керівництвом прокуратури Житомирської області розпочато досудове розслідування за фактом зіткнення маршрутного автобуса та вантажного автомобіля поблизу с. Глибочиця Житомирського району», - йдеться у повідомленні.

Зазначено, що досудове розслідування у кримінальному провадженні за ч. 3 ст. 286 (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами, що спричинило загибель кількох осіб) КК України проводить слідче управління Головного управління Нацполіції області.

Розслідування смертельної дорожньо-транспортної події перебуває на контролі керівництва прокуратури Житомирської області.

Читайте також: Трагічна ДТП на Житомирщині: у реанімації двоє дітей

Як повідомляв Укрінформ, 20 липня у с. Глибочиці Житомирського району маршрутка, в якій перебувало 19 пасажирів та водій, в'їхала у фуру, внаслідок чого 10 людей загинуло,  ще 10 отримали травми. Четверо потерпілих перебувають у тяжкому стані. За попередньою інформацією, водій маршрутного автобуса (вірогідно, сполученням Київ - Рівне), рухаючись у напрямку м. Житомира, скоїв зіткнення з вантажівкою DAF з напівпричепом.

Президент України Петро Порошенко доручив керівництву Житомирської області надати необхідну допомогу постраждалим у ДТП, які перебувають у лікарні.

Голова Житомирської ОДА Ігор Гундич оголосив 21 липня днем жалоби за загиблими в автокатастрофі.