Паркування авто в Одесі тепер коштуватиме 40 гривень

Сесія Одеської міськради схвалила високі тарифи за паркування автомобілів на стоянках у прибережній зоні міста.

Також міськрада затвердила місцеві податки і збори і надання податкових пільг. Пропозиції деяких депутатів щодо зниження надто високих тарифів депутатська більшість відхилила, мотивуючи це схожими тарифами у Києві. Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Останнім часом ряд вулиць Одеси, що ведуть з центра міста до морського узбережжя, перегороджені шлагбаумами, поряд з якими представники парковок і стоянок збирають з автомобілістів по 40 гривень плати за годину паркування. Неважко підрахувати, кожному одеситу чи туристу, який прямує на пляж, доведеться викласти за три години 120 гривень", - заявила депутат Марина Леонідова при обговоренні питання про рівень місцевих зборів.

Член міськради звернулась до керівництва мерії з запитаннями: "Наскільки це економічно обгрунтовано, чому поряд зі шлагбаумами нема паркоматів для забезпечення безготівкових розрахунків?" Леонідова також адресувала звернення колегам-депутатам: "Чому ми погоджуємось з цими надвисокими тарифами, чому не добиваємось встановлення розумної плати за паркування"?

Головуючий на сесії Геннадій Труханов надав слово для відповіді голові депутатської комісії з питань транспорту й організації дорожнього руху Олені Фокіній, яка мотивувала високі тарифи за паркування нас стоянках схожими цінами у Києві.

"Для підприємств-операторів парковок і стоянок встановлено максимально високий коефіцієнт зборів. Ми також враховуємо, що, згідно з законом, власники парковок можуть самі встановлювати рівень тарифів для автомобілістів, а наявність паркоматів на стоянках законом не передбачено", - сказала Фокіна.

Мотивуючи високі тарифи на прибережних майданчиках, депутат Фокіна додала: "Можу нагадати, що в Києві залишити машину на березі Дніпра обійдеться від 50 гривень за годину".

У свою чергу, керівник КП "Одесатранспарксервіс" Владислав Томкевич зазначив, що "40-гривневий тариф абсолютно адекватний, він і має бути максимальним - для зниження транспортного потоку".

Читайте також: У Києві штраф за неправильне паркування перевищуватиме 1000 гривень

Мер Одеси погодився з наведеними обгрунтоуваннями і поставив питання "Про застосування рішень Одеської міськради про встановлення місцевих податків та зборів, а також надання податкових пільг" на голосування. Депутатська більшість підтримала високі тарифи за в'їзд у зони відпочинку "Лузанівка", "13 станція Великого Фонтану", "Парк імені Тараса Шевченка" та інші.

Сесія також схвалила внесення змін до рішення міськради "Про бюджет міста Одеси на 2018 рік", затвердила у новій редакції "Положення про департамент праці і соціальної політики Одеської міськради" та "Перелік адміністративних послуг, які надаються через Центр надання адміністративних послуг".

Варто зазначити, що пленарне засідання міськради відбувається в спокійній атмостфері, біля будівлі мерії немає акцій чи пікетувань з боку громадськості.