Більше двох тисяч споживачів на Луганщині залишаються без світла

П’ятнадцять населених пунктів на підконтрольній українській владі частині Луганської області знову зіткнулися із знеструмленнями.

Про ситуацію інформує прес-служба ТОВ «Луганське енергетичне об’єднання».

«Загалом без світла перебувало 2078 споживачів в 15 населених пунктах. На території обслуговування Кремінського РЕМ залишаються без світла через пошкодження трансформатора 86 побутових споживачів та 3 юридичні особи в населеному пункті Червона Діброва. На території обслуговування Новопсковського РЕМ залишаються без світла 82 абоненти в населених пунктах Бунчуківка та Грицаївка і так далі», - йдеться в повідомленні прес-служби.

Зазначається, що аварійні відключення викликані несприятливими погодними умовами та нестабільністю енергосистеми Луганської області, яка виникла внаслідок відсутності належного технічного обслуговування протягом 1,5 року.

Читайте також: Негода "відрізала" світло у 17 населених пунктах Луганщини

Наразі гостро стоїть проблема з відсутністю палива та ремонтних матеріалів для оперативно-виїзних бригад Луганського енергетичного об’єднання.

Як повідомлялося, 14 липня через негоду було знеструмлено майже 9 тисяч споживачів в Сєверодонецьку та на Попаснянщині, в тому числі, без електроенергії опинилась шахта «Тошківська», через що під землею майже 6 годин було заблоковано 88 гірників.

Крім того, 9 липня на Луганщині сталося масштабне знеструмлення та чергове виділення енергосистеми області в режим «енергоострова» - внаслідок відключення одного із енергоблоків на Луганській ТЕС.