На Рівненщині триває голодування проти закриття гімназії

Фото

Шостий день триває голодування групи жителів селища Млинів на Рівненщині на знак протесту проти закриття двох місцевих навчальних закладів.

Про це повідомляють місцеві ЗМІ

"Причиною такого резонансного вчинку стало рішення, яке прийняла сесія Млинівської селищної ради щодо реорганізації двох навчальних закладів, а саме Млинівської гуманітарної гімназії та ЗОШ №3", - йдеться у повідомленні.

За словами активістів, їх підтримав голова районної адміністрації Петро Рухер.

Рухер заявив, що вже фактично підготовлений спільно з юристам судовий позов, який подає РДА з пропозицією до селищного голови призупинити чи відмінити рішення про закриття гімназії. 

"Якщо цього рішення немає, ми подаємо позовну заяву з додатком, який вимагатиме зупинення рішення селищної ради до вирішення питання в судовому порядку. Працівники гімназії теж подаватимуть позов", - наголосив він.

Голодувальники готові припинити акцію після відміни рішення селищної ради про закриття двох навчальних закладів.

Читайте також: Поліція розслідує сутички під час сесії селищної ради на Рівненщині

Для вирішення ситуації представники селища на чолі з Рухером сьогодні поїхали на прийом до заступника міністра освіти і науки України Павла Хобзея.

Як повідомляло агентство, минулого тижня під час сесії Млинівської селищної ради у сутичці постраждали двоє правоохоронців, які застосували сльозогінний газ , та 30 активістів.

Фото: 03659.com.ua