На Чернігівщині запустили соцпроект для розшуку зниклих дітей

На Чернігівщині запустили соціальний проект для розшуку зниклих дітей, що базується на розсилці відповідних смс-повідомлень абонентам.

Про це у Facebook повідомив сектор комунікації ГУНП в Чернігівській області.

"Національна поліція та мобільний оператор зв’язку "Київстар" запустили в Чернігівській області спільний соціальний проект "Пошук дітей". Він успішно пройшов апробацію у Києві та Одесі, а відтепер працює й на Придесенні", - йдеться у повідомленні.

Суть проекту полягає в оперативному оповіщенні - розсилці смс-повідомлень про розшукувану дитину абонентам, які знаходяться  в районі її зникнення (в радіусі 1-3 км). Повідомлення містить інформацію про дитину, обставини її зникнення, посилання на фейсбук-сторінку відділу ювенальної превенції управління превентивної діяльності в області з більш детальною інформацією та фотографією, а також контакти поліції для потенційних свідків, бажаючих допомогти в пошуку.

Читайте також: Оголошений у розшук мер Добропілля знайшовся у клініці Німеччини

У тестовому режимі сервіс був запущений 6 червня. Він активований автоматично і безкоштовно. При бажанні абоненти можуть самостійно відключитися від отримання подібних смс.