Міністр закордонних справ Литви приїхав на Луганщину

Міністр закордонних справ Литовської Республіки Лінас Лінкявічюс прибув до Луганської області.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми, звичайно, не вперше на Донбасі - побували в Широкиному, в Авдіївці. А цього разу вирішили окрім столиці відвідати вашу область. Тим більше що вже три роки тривають інтенсивні контакти вашої області з нашою країною. Є давні проекти – допомоги школам, наприклад. А сьогодні представники нашої Торгово-промислової палати на чолі з її керівником, представники бізнесу приїхали провести, так би мовити, рекогносцирування, але ми всі сподіваємося на більш інтенсивні контакти в майбутньому", – наголосив Лінкявічюс на зустрічі з керівництвом області.

За його словами, метою поїздки є визначити сфери можливого співробітництва. "Я гадаю, і аграрний сектор нам цікавий, і промисловість, але поки що передчасно про щось говорити", - уточнив міністр мету делегації на подальшому брифінгу.

Читайте також: За травень-червень окупанти обстріляли 22 населені пункти на Донбасі

Тимчасово виконуючий обов’язки керівника обласної ВЦА Юрій Клименко заявив, що візит литовських гостей має щонайменше два важливі аспекти: політичний та економічний. Він пояснив, що область п’ятий рік живе в екстремальних умовах бойових дій, і дуже важливо відчувати підтримку ззовні. Водночас необхідно розвивати промисловість, створювати робочі місця, а для цього потрібні інвестиції.

За словами Клименка, керівництво області передусім готове запропонувати партнерам вкладатись в переробку аграрної продукції.

Перші візити литовська делегація здійснила на сєверодонецьке підприємство з виробництва автоматизованих систем «Імпульс» і на панчішно-шкарпеткову фабрику в місті Рубіжному.