Дощі та грози: синоптик розповіла, як просувається циклон

У вівторок, 12 червня, дощі та грози очікуються на півночі, заході та у більшості центральних областей України, окрім Дніпра. Лише на півдні та сході утримається суха сонячна погода.

Про це повідомила у Facebook синоптик Наталка Діденко.

"Північний циклон має в своєму арсеналі мережу атмосферних фронтів. Частина з них і сьогодні, і завтра принесе дощі з грозами та навіть зливи з градом та шквалами на захід та північ України", - зазначила вона.

За словами Діденко, у понеділок опади пройдуть переважно у західних областях, а вже найближчої ночі присунуться до північної частини України.

"А Державна служба з надзвичайних ситуацій навіть попередила, що "в місцях проходження сильних злив можливе формування значного місцевого та схилового стоку, в горах загроза утворення селей". Тому хто відпочиває в Карпатах, особливо подорожує горами, - будьте уважними та обережними", - попередила синоптик.

За її даними, 12 червня дощі та грози очікуються на півночі, заході та у більшості центральних областей, окрім Дніпра.

На півдні та сході України утримається суха сонячна погода.

Температура повітря 25-30 градусів тепла. Під час злив ймовірне короткочасне зниження температури повітря на 3-6 градусів.

"У столиці дощ з грозою передбачається вже сьогодні пізнього вечора, найближчої ночі, завтра вдень. У вівторок в другій половині дня ймовірність опадів зменшиться. Опади чергуватимуться із проясненнями та ясним небом", - зазначила Діденко.

Синоптик також повідомила, що зливи з грозами можуть вплинути на артеріальний тиск та зумовити головний біль і сонливість.

Читайте також: Синоптик сказала, де завтра пройдуть дощі з грозами

Як повідомляв Укрінформ, Державна служба з надзвичайних ситуацій попередила, що на Львівщині та Івано-Франківщині 11 червня у верхів'ї Дністра та на його гірських притоках очікується підйом рівнів води. За даними ДСНС, у місцях проходження сильних злив можливе формування значного місцевого та схилового стоку, в горах загроза утворення селів.