У Харкові три доби поспіль "мінують" п’ять бізнес-центрів

Інформацію про замінування п’ятьох бізнес-центрів у Харкові втретє перевіряють правоохоронці.

Про це кореспонденту Укрінформу розповіли у відділі комунікації ГУ Нацполіції в Харківській області.

"Інформація про те, що в п’ятьох будівлях закладено вибухівку, надійшла до поліції 7 червня близько 10:50. У повідомленнях зазначено, що заміновано приміщення бізнес-центрів на вулицях Академіка Проскури, Свободи, Алчевських, Богдана Хмельницького та проспекті Московському - тих самих, які вже перевіряли через "замінування" 5 та 6 червня. Однак перевірка все одно буде здійснюватися скільки потрібно, бо це загроза життю людей", - зазначили у відділі.

Читайте також: У Харкові "мінери" змусили евакуювати 1600 осіб

На місце події для перевірки інформації виїхали слідчо-оперативні групи, кінологічна служба, експерти-криміналісти та вибухотехніки.

"Проводиться огляд приміщень, евакуація громадян", - додали  у відділі.

Відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст. 259 про хибне повідомлення щодо загрози для людей з санкцією позбавлення волі від 2 до 6 років.

Як повідомляв Укрінформ, 6 червня близько 11:10 до поліції також надходили подібні повідомлення. Експерти напередодні оглянули 29 200 кв. м приміщень цих же п’яти бізнес-центрів та прилеглої території, евакуювали 1590 громадян: жодних вибухових пристроїв або небезпечних речовин не виявлено.

5 червня аналогічне "мінування" торкнулося знову ж таки тих самих бізнес-центрів. Було евакуйовано близько 1600 громадян та ретельно оглянуто більше 29 000 кв. м приміщень та прилеглої території, де також вибухових пристроїв або небезпечних речовин не виявлено.