Екологи назвали дві річки на Сумщині небезпечні для купання

Екологи занепокоєні станом каналізаційних систем та очисних споруд на річках Псел та Сула в межах Сумської області.

Про це у вівторок, 29 травня, під час апаратної наради в Сумській облдержадміністрації повідомив директор департаменту екології та охорони природних ресурсів облдержадміністрації Ігор Кривозуб.

"Сказати сьогодні, що населення може безпечно купатися у цих водоймах, ми не можемо. Є питання і по річках Стрілка та Сумка. До кінця тижня будуть готові результати лабораторних аналізів, тоді й зрозуміємо ситуацію і подальші дії”, – зазначив Кривозуб.

Читайте також: У Полянській ОТГ на Закарпатті створять екопоселення і відродять скловаріння

За словами директора департаменту цивільного захисту населення облдержадміністрації Олександра Милаша, хоча купальний сезон стартує вже 1 червня, у містах Суми, Ромни та Краснопільському, Тростянецькому і Буринському районах не визначено жодного облаштованого місця відпочинку.

„Я, звісно, розумію, що треба вкладати туди кошти, брати на себе відповідальність, залучати рятувальників, а цим займатися хочуть не всі. Але ж статистика свідчить, що це необхідно. Адже за 2017 рік на Сумщині на водоймах загинуло 40 осіб (у тому числі двоє дітей), із яких під час купального сезону втопилося 28 осіб”, – відзначив Милаш.