Справу рибалки, який завдав збитків на 12 мільйонів, передали до суду

На Херсонщині прокуратура спрямувала до суду обвинувальний акт відносно чоловіка, який під час незаконної ловлі риби в Азовському морі завдав збитків державі майже на 12 млн гривень.

Про це повідомила у вівторок прокуратура Херсонської області.

"Генічеська місцева прокуратура спрямувала до суду обвинувальний акт відносно чоловіка, який незаконно займався рибним промислом. У червні минулого року правоохоронцями біля причалу в м. Генічеськ виявлено плавзасіб, в якому вилучено близько 350 тис. штук морської риби - бичка. Рибалка, не маючи відповідного дозволу, що дає право на здійснення лову в окремих водоймах, а також діючи в період заборони зайняття рибним видобувним промислом, використовував заборонене знаряддя лову – напівмеханізовану драгу. Своїми незаконними діями чоловік завдав рибному господарству України матеріальних збитків на суму 11 млн 630 тис. гривень", - йдеться у повідомленні.

Прокуратурою заявлено позов в інтересах держави в особі Азовського басейнового управління Державного агентства рибного господарства та Генічеської міської ради про стягнення на користь держави шкоди, що була завдана даною особою рибному господарству України.