У Сєверодонецьку відкрили пам'ятний знак медикам, що загинули на Донбасі

Фото

У Сєверодонецьку на території 59 Військового мобільного госпіталю відкрили пам'ятний знак військовим медикам, які загинули в зоні АТО.

Про це повідомляє прес-служба Луганської обласної військово-цивільної адміністрації.

"У місті Сєвєродонецьк на території 59 Військового мобільного госпіталю відкрили Пам'ятний знак військовим медикам, які загинули, рятуючи життя захисників України під час виконання службових обов’язків в зоні проведення антитерористичної операції", - йдеться у повідомленні.

Як зазначила на відкритті заступник голови облдержадміністрації Ольга Лішик, "це є свідченням великої шани на честь загиблих військових медиків, які були різні за віком, обіймали різні посади, але їх всіх об'єднувало високе почуття військового та професійного обов'язку".

Читайте також: Пройшов Іловайськ та полон: у Києві прощаються із загиблим воїном

Слід зазначити, що у 2014-2018 роках під час бойових дій за незалежність України на Сході нашої держави, рятуючи життя захисників України, віддали своє життя 62 військових медики: у 2014 році – загинуло 26 медиків, 2015 році – 19, у 2016-му – вісім, у 2017 році – вісім, у 2018-му – один.

Особовий склад військово-мобільного госпіталю створено на базі Військово-медичного клінічного центру Центрального регіону (м. Вінниця). Бойовий шлях госпіталю пройшов через Орехове, Победу, Сватове, Сєверодонецк. Сьогодні колектив госпіталю разом з особовим складом 7 окремої санітарної автомобільної роти виконує обов’язок на Луганщини.

У військовому госпіталі відкрили Пам'ятний знак на честь героїв-медиків, які загинули на Сході України / Фото: http://loga.gov.ua

Саме в цьому госпіталі, у 2014 році зроблена перша в Україні ендоскопічна операція, безпосередньо, в польових умовах.

У минулому році надано стаціонарну медичну допомогу понад 3000 військовослужбовцям. Силами передових лікарсько-сестринських бригад (м. Щастя, Станиця Луганська) евакуйовано десятки поранених захисників України. Крім того, надано амбулаторну допомогу широкому загалу цивільного населення.