Поліція припускає, що миколаївські школярі могли отруїтися газом

Правоохоронці проводять перевірку за фактом отруєння школярів у Миколаєві, за попередньою інформацією - отруєння газом.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Миколаївської області.

“Сьогодні, 21 травня, близько 11:20 до поліції надійшло повідомлення про те, що в одній з миколаївських шкіл діти масово поскаржились на погане самопочуття. Зі школи евакуйовані близько 400 учнів. Станом на 12:30 36 дітей звернулись по допомогу до лікарів із ознаками отруєння, попередньо - газом, усіх госпіталізовано. Зараз школярам надається невідкладна медична допомога”, - йдеться у повідомленні.

На місці події працюють співробітники Заводського відділу поліції, слідчого Управління, патрульні поліцейські, рятувальники, медики та інші служби.

Інформація за вказаним фактом внесена до журналу Єдиного обліку. Причини погіршення стану здоров’я у дітей та інші обставини події встановлюються.

Читайте також: Отруєння у Миколаєві: Супрун заявляє, що у лікарні - 37 школярів

Як повідомлялося, 21 травня у будівлі школи у Заводському районі Миколаєва було розпилено невідомий аерозоль із різким запахом. Зі школи евакуйовано близько 400 учнів, понад 30 дітей, у яких спостерігається почервоніння очей, було направлено до лікувальних закладів. Фахівці провели заміри, однак небезпечних речовин не виявлено. Роботи з обстеження будівлі школи тривають.

Пізніше в. о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун повідомила, що у школі №6 Миколаєва госпіталізовано 37 дітей через отруєння внаслідок розпилення невідомої речовини.