No candidate for block: lastnews На Сумщині поліція вилучила на заводі кілька тисяч не утилізованих підривачів

На Сумщині поліція вилучила на заводі кілька тисяч не утилізованих підривачів

В рамках загальнодержавної операції „Зброя – вибухівка” на Сумщині поліцейські спільно з працівниками СБУ провели санкціонований обшук в складських приміщеннях одного з заводів в місті Шостка, під час якого виявили велику кількість підривачів, які ще два роки тому мали бути утилізовані, а сьогодні перебувають у вкрай небезпечному стані.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомила керівник відділу комунікації головного управління Нацполіції у Сумській області Ельвіра Біганова.

„Коли працівники Шосткинської поліції отримали оперативну інформацію, що на території одного з заводів зберігаються підривачі – пристрої, що приводять у дію вибухівку, які згідно документації підприємства, мали бути утилізовані ще у 2016 році, негайно розпочали перевірку. Було відкрите кримінальне провадження за ст.358 ч. 1 КК України „Підробка документів”, в рамках якого  на заводі поліцейськими та працівниками СБУ був проведений санкціонований обшук. В одному зі складських приміщень, в ящиках, були знайдені вищевказані детонатори в кількості 4511 штук”, - розповіла Біганова.

Читайте також: У Росії на складі вибухають боєприпаси, населення евакуюють – ЗМІ

Проводяться слідчі дії, зокрема з’ясовуються мотиви складання службовими особами завідомо неправдивих документів щодо знищенні вищезазначених боєприпасів.

Санкція статті, за якою розпочате кримінальне провадження, передбачає покарання у вигляді штрафу до сімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешт на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років.