Миколаївщина долучилася до всеукраїнського проекту інклюзивної освіти

Фото

Дружина Президента та в.о. голови Миколаївської облдержадміністрації підписали Меморандум про долучення області до всеукраїнського проекту Фонду Порошенка «Інклюзивна освіта – рівень свідомості нації».

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Миколаївщина висловила бажання приєднатися до нашого проекту, і ми цьому дуже раді. Я сподіваюся, що це стимулюватиме процес інклюзивної освіти на території області, адже керівництво ОДА бере на себе в першу чергу моральну відповідальність за розвиток цього напрямку. Наразі нам ще треба багато що зробити. Сьогодні в Україні лише 1 відсоток дітей з особливими освітніми потребами охоплений інклюзією. Ми об’єднаємо наші зусилля, і я думаю, що всі наші діти будуть долучені до нового освітнього українського простору рівних можливостей», - сказала Марина Порошенко.

Для створення доступних та якісних умов навчання учнів з особливими освітніми потребами дружина Президента передала керівництву області типові проекти медіатеки, ресурсної кімнати та інклюзивно-ресурсних центрів, які є невід’ємною частиною нового освітнього простору в українських школах.

Робоча поїздка Марини Порошенко до Миколаївської області / Фото: Марків Михайло. Укрінформ

За словами Боня, навіть сам процес підготовки до підписання меморандуму надав чималу допомогу області, насамперед, методичну. У цьому році з бюджету області виділено 7 млн грн саме на розвиток інклюзивної освіти, а також заплановано відкриття до 1 вересня 17 інклюзивно-ресурсних центрів.

Наразі у місті Миколаєві інклюзією охоплено 646 дітей, у 14 школах відкрито 23 класи, також створено 7 відповідних груп в дошкільних закладах освіти.

Читайте також: Марина Порошенко долучилася до вишивання рушника “Сонячна Одещина”

У ході візиту на Миколаївщину перша леді також оглянула виставку зразків сучасного обладнання для реабілітації осіб з особливими потребами та відкрила театральний фестиваль «Мельпомена на Миколаївщині» в рамках ХХ Міжнародного фестивалю «Мельпомена Таврії».