На трасі Київ-Чернігів-Нові Яриловичі почали ремонт

Державне агентство автомобільних доріг України розпочало поточний середній ремонт на аварійній ділянці траси М-01 Київ-Чернігів-Нові Яриловичі.

Про це повідомляє прес-служба Укравтодору.

"Цього тижня на автомобільній дорозі М-01 Київ-Чернігів-Нові Яриловичі стартував поточний середній ремонт. Перша ділянка 2018-го року - 170-й -178-й км по правому проїзду поблизу села Великі Осняки Ріпкинського району", - йдеться у повідомленні.

Міжнародний автошлях М-01 (Київ-Чернігів-Нові Яриловичі) проходить територією Київської і Чернігівської областей.

В Укравтодорі зазначають, що автошлях є важливою складовою єдиної транспортної системи України, по якій здійснюються транспортні зв'язки Чернігівщини зі всіма областями України. Закінчується дорога на контрольно-пропускному пункті "Нові Яриловичі", який веде до Гомеля (Білорусь). Автошлях проходить у напрямку транспортного коридору №9 Критський: Гельсінкі-Виборг-Санкт-Петербург-Псков-Москва-Калінінград-Київ-Любашівка/Роздільна-Кишинів-Бухарест-Димитровград-Александруполіс. Забезпечує найкоротший транспортний зв'язок держав Скандинавії, Балтики, Росії, Білорусі з Україною, Румунією, Болгарією і Грецією.

Читайте також: Гройсман обіцяє європейську систему управління дорогами

У межах Чернігівської області автомобільна дорога М-01 Київ-Чернігів-Нові Яриловичі (км 61+160 - 224+326) має загальну протяжність 187,9 км, у двохполосному обчисленні - 305 км. До складу автодороги входить основний проїзд автодороги 163,2 км, 4 транспортні розв'язки у 2-х рівнях загальною протяжністю 11,0 км, Південний та Північний під'їзди до м. Чернігів протяжністю 12,8 та 0,9 км відповідно.

Як повідомляв Укрінформ, взяти участь у тендері на ремонт ділянок дороги Київ - Чернігів - Нові Яриловичі виявили зацікавленість 50 компаній, більшість із яких - міжнародні фірми.