На дорожню безпеку цього року виділять 2,6 мільярда - Гройсман

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман заявив, що цього року на підвищення безпеки на дорогах буде виділено 2,6 мільярда гривень.

Про це він сказав під час засідання уряду в середу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Наряду з тим, що ми відновлюємо дороги, маємо серйозний виклик, в тому числі і на дорогах, які вже відремонтовані - велика кількість ДТП і велика кількість травматизму, і люди реально гинуть на дорогах. Важливо, щоб почали підвищувати безпеку на українських дорогах. Раніше у нас не було грошей на це. У 2018 році ми виділимо 2,6 мільярда гривень з усіх джерел», - сказав Гройсман.

Він додав, що уряд на сьогоднішньому засіданні має ухвалити цілісну програму підвищення безпеки на дорогах.

Читайте також: На Дніпропетровщині будують нову ділянку Решетилівської траси

Гройсман зауважив, що за оновленої статистикою в Україні на дорогах щоденно гинуть 11 людей.

Уряд також підтримав постанову "Про затвердження Державної програми підвищення рівня безпеки дорожнього руху в Україні на період до 2020 року".

"Мета програми досягнути таких показників: нульова дитяча смертність на дорогах, зменшення травматизму на автошляхах на 90%. На це передбачено 35 млрд грн з дорожнього фонду на безпеку", - сказав міністр інфраструктури Володимир Омелян.

За його словами, у рамках програми  відновлення доріг та підвищення безпеки пересування по них мають іти паралельно, адже кількість ДТП на відремонтованих дорогах, як правило, збільшується.