Голова Одеської ОДА просить 117 мільйонів на терміновий ремонт дамб на Дунаї

Голова Одеської ОДА Максим Степанов звернувся під час засідання Держкомісії з питань ТЕБ та НС до віце-прем'єра Геннадія Зубка з проханням - посприяти виділенню коштів на ремонт аварійних дамб та шлюзів на Дунаї.

Про це повідомляє прес-служба ОДА.

"Сьогодні спостерігається підтоплення у місті Вилкове, зріс рівень води в Дунаї у районі порту Рені. Очікуємо штормове попередження з 3 по 5 квітня. Всі сили рятувальників мобілізовано, є відповідні доручення та відпрацьовано алгоритм дій. Але в аварійному стані залишаються дамби та шлюзи на Дунаї. Деякі з них збудовані ще у 30-50 роках минулого століття. Тому готуємо відповідні документи, виходячи з орієнтовної суми для аварійного ремонту цих споруд в обсягу 117 мільйонів гривень. Я дуже прошу підтримати нас. Бо якщо терміново не провести протиаварійні роботи, нас можуть очікувати дуже серйозні наслідки", - зазначив Степанов.

У свою чергу, Зубко пообіцяв, що після отримання документів профільне міністерство розгляне вказане питання.

"Готуйте документи, що стосуються можливості використання коштів Державного фонду. Якщо це дійсно потребує протиаварійних та попереджувальних робіт, Міністерство економіки розгляне це питання", - сказав віце-прем'єр.

Читайте також: Синоптики попереджають про підвищення рівнів води у річках

Як повідомлялося, цього тижня голова Одеської ОДА під час робочої наради у місті Вилкове доручив керівництву облуправління ДСНС привести у готовність підрозділи на випадок підтоплення населених пунктів Придунав'я. Степанов наголосив на необхідності проведення терміного ремонту застарілих та аварійних дамб і шлюзів на Дунаї, аби назавжди вирішити проблему підтоплення населених пунктів.