У курортному Скадовську залили нечистотами майже гектар землі

На Херсонщині на території причорноморського міста Скадовськ, яке є курортом державного значення, забруднили нечистотами майже гектар землі.

Про це поінформувала Державна екологічна інспекція у Херсонській області.

"Державними інспекторами з охорони навколишнього природного середовища Херсонської області, на виконання протоколу наради від 15 листопада 2017 року, яка відбулася під головуванням голови Херсонської обласної державної адміністрації щодо здійснення державного нагляду в частині забруднення земель та водоносного горизонту, пов'язаного з демонтажем труб напірного колектора відведених стічних вод від місцевості "Цукур" до м. Скадовськ, проведена позапланова перевірка дотримання вимог природоохоронного законодавства. За результатами перевірки встановлено, що з пошкодженого трубопроводу здійснювався витік неочищених стічних вод, що спричинило забруднення земельної ділянки. Площа забруднення становить 9975 кв. метрів", - повідомила обласна Держекоінспекція.

За її інформацією, спеціалістом відділу інструментально-лабораторного контролю відібрано проби грунту. Вміст нітратів, сульфатів, фосфору та амонію у цих пробах перевищують фонові концентрації. Згідно здійснених розрахунків, сума збитків, заподіяних державі внаслідок забруднення цієї землі, становить 555 тис. 208 гривень.

Читайте також: Ще одне українське місто відмовиться від маршруток

Для належного реагування та вжиття відповідних заходів Державна екологічна інспекція у Херсонській області направила матеріали перевірки до Скадовського відділення Новокаховського відділу поліції ГУ Національної поліції в області.

Як повідомляв Укрінформ, причорноморське місто Скадовськ восени 2011 року отримало статус курорту державного значення. Його розвиток бачать на Херсонщині як Всеукраїнської дитячої оздоровниці. В області хочуть позиціонувати розташовану на території Скадовська оздоровчу зону "Цукур" із наявними там дитячими оздоровницями як скадовський "Артек".