Труханов зепевняє, що Одеса не піде "з молотка" через 150-мільйонний борг

Сесія Одеської міськради обговорила проблему погашення частини 150-мільйонного боргу за банківським кредитом на  оплату енергоносїів КП "Теплопостачання Одеси" в 2005 році. 

Це сталося після того, як на держпорталі "Prozorro Продаж" з'явилось оголошення про продаж прав на 81 об'єкт нерухомості в Одесі, які були предметом застави при кредитуванні комунального підприємства банком "Надра". На сесії вирішено сформувати робочу групу в складі депутатів та чиновників мерії для виконання вимог кредитора, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми переконані, що розпродажу на відкритих торгах заставного майна міської громади через затримку з погашенням кредитного боргу комунального підприємства "Теплопостачання міста Одеси" перед банком "Надра" не буде. Насправді йдеться не про продаж власності з аукціону, а про переуступку боргу - купуються права однієї фінансової установи на володіння боргами іншої структури. Крім того, вважаємо, що сума заборгованості завищена. Позовні заяви з цього приводу готує юридичний департамент мерії. Так що реальної загрози продажу "з молотка" кількох десятків об'єктів нерухомості немає", - зазначив Труханов.

Читайте також: Чому держава має віддати послуги приватному бізнесу?

На сесії вирішено створити робочу групу мерії, до якої увійдуть і зацікавлені депутати, для контролю за ситуацією та успішним завершенням процедур погашення частини банківської заборгованості, яка наразі сягає, за оцінкою кредитора, 92 млн гривень.

Члени міськради також затвердили на сесії звіт про виконання бюджету міста за 2017 рік і внесли зміни до рішення Одеської міськради про бюджет Одеси-2018, а також ухвалили цільові програми й затвердили проекти низки рішень із земельних правовідносин.