Держлісагентство запевняє, що лісів уже висаджують більше, ніж рубають

Заступник голови Державного агентства лісових ресурсів України Володимир Бондар прогнозує збільшення вирубки лісів у майбутньому через вікову стиглість дерев.

Про це він сказав під час прес-конференції  в Укрінформі.

«Об'єм лісозаготівель буде залежати від вікової структури лісів. І я повинен вам сказати, що в наступні роки Україна буде змушена рубати більше, ніж рубає сьогодні. Така вікова структура лісу. В нас основні ліси саджалися в післявоєнний період, і сьогодні багато лісів набувають віку стиглості. Так, Україна підходить до того рівня, коли вона буде рубати більше», - зазначив Бондар.

Він також додав, що на місці зрубаних лісів саджаються нові. 

«Ми висаджуємо більше лісів і на більшій площі, ніж сьогодні рубаємо. Це правда, яка зафіксована статистикою», - наголосив посадовець.

Читайте також: Повінь перетворила бразильський ліс на підводну країну див

Окрім того Бондар зауважив на позитивній динаміці проростання нового лісу, в той же час не став заперечувати наявність незаконної вирубки лісів.

"Я не хочу стверджувати, що в Україні немає проблеми незаконних рубок. Вона є, безперечно. І з цією проблемою ми в міру наших  можливостей намагаємося боротися. Хоча треба визнати, що повністю ми не змогли на сьогоднішній день вирішити цю проблему", -  сказав Бондар.