Заступник мера Сєверодонецька "погорів" на 135 тисячах хабара

Прокуратурою Луганської області спільно зі співробітниками СБУ в Луганській та Донецькій областях затримано заступника міського голови Сєверодонецька під час одержання неправомірної вигоди в розмірі 135 тис. грн.

Про це повідомляє сайт Генеральної прокуратури України

“Викрито заступника Сєверодонецького міського голови та посередника (помічника депутата). 15.02.2018 під час одержання неправомірної вигоди в розмірі 135 тис. грн посадовця затримано в порядку ст. 208 КПК України. Вирішується питання щодо повідомлення вказаній особі та посереднику про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України (вимагання та отримання неправомірної вигоди службовою особою, яка займає відповідальне становище)”, - йдеться в повідомленні.

Наразі досудовим слідством встановлено, що наприкінці 2017 року високопосадовець вимагав від директора будівельної компанії грошові кошти у розмірі 10% від вартості об’єкта будівництва при виконанні цією компанією будівельних робіт з ремонту електричних мереж, приміщень систем опалення, водопостачання та водовідведення будівлі однієї з лікарень міста Сєверодонецька.

Читайте також: Заступника мера Сєверодонецька затримали на хабарі - джерело

Найближчим часом прокурорами до суду буде направлено клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Досудове розслідування триває. На цей час перевіряється причетність службової особи до вчинення інших корупційних злочинів на території області.