Правоохоронці знайшли на Дніпропетровщині кулемет, гранатомети й вибухівку

Співробітники Національної поліції вилучили ручний кулемет Калашникова, реактивні протитанкові гранатомети, вибухівку та набої у мешканців Дніпропетровської та Вінницької областей.

Про це повідомляє прес-служба Нацполіції.

“У місцевих жителів правоохоронці виявили та вилучили ручний кулемет Калашникова, реактивні протитанкові гранатомети, вибухівку. Також кілька десятків запалів до гранат та близько п’яти тисяч патронів до різної зброї”, - ідеться в повідомленні.

Зазначається, зокрема, що у Вінницькій області під час проведення обшуку в будинку місцевого жителя поліцейські вилучили шість реактивних протитанкових гранатометів РПГ-26, шість пострілів до реактивного протитанкового гранатомета, 10 корпусів гранат, 27 запалів до гранат.

Також правоохоронці виявили та вилучили 600 г вибухівки, два сигнальні пістолети іноземного виробництва та близько 2 тис. набоїв до різної зброї.

Крім того, на Дніпропетровщині в гаражному боксі місцевого жителя оперативники виявили та вилучили ручний кулемет Калашникова, три реактивні протитанкові гранатомети РПГ-22, 13 корпусів гранат, вісім запалів до гранат, три травматичні пістолети іноземного виробництва, сигнальний пістолет, газовий пістолет та понад 3 тис. набоїв до різної зброї.

Читайте також: Поліція затримала в Чернігові грабіжників банкоматів

За обома фактами розпочаті кримінальні провадження за ч.1 ст.263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу, тривають слідчі дії.