Дніпряни зареєстрували петицію про перейменування області у Січеславську

З ініціативою перейменувати Дніпропетровську область на Січеславську виступає ГО «Правозахисна група «СІЧ», один з членів якої зареєстрував напередодні відповідну петицію на Офіційному інтернет-представництві Президента України.

Про це повідомила правозахисна група «СІЧ» у Facebook.

«Протягом останніх місяців ми з однодумцями сумлінно вивчали історичні архіви та висновки науковців, вели переговори з народними депутатами та листувались з профільним комітетом. Запасалися аргументами та натхненням. Отже час прийшов, розпочинаємо переможну кампанію за повернення козацькому краю історичної назви», - йдеться в повідомленні.

Правозахисники зазначають, що назва області має бути змінена, оскільки містить згадку про Григорія Петровського – одного з організаторів Голодомору та чільного діяча тоталітарного комуністичного режиму в Україні.

Читайте також: У селі на Рівненщині демонтували пам’ятник радянському розвіднику

«Натомість слава області, колиски п’яти Січей в минулому і форпосту оборони в теперішній час, має бути підкреслена гідним ім’ям, історичним ім’ям, ім’ям, в якому знайде відображення незламна воля, крицевий дух і славне майбуття. Січеславська - так!», - підкреслено у зверненні про підтримку петиції, яку на сайті електронних петицій зареєстрував дніпровський правозахисник член ГО «Правозахисна група «СІЧ» Дмитро Рева.